Pride Rotterdam

De Pride Rotterdam was een werkeiland, of te wel een barge van het type jack-up, en werd gebruikt voor barge-campaigns in de offshore industrie. Het in 1975 gebouwde gevaarte was ontworpen naar het IHC Gusto ontwerp, hetzelfde als de gelijknamige werf in Schiedam.

Van origine was het een booreiland genaamd de Maersk Explorer welke speciaal ontworpen was voor de slechte weersomstandigheden in de wateren ten westen van Denemarken. Toen het platform van de band rolde was het de grootste driepoter ooit gebouwd! Na geruime tijd als booreiland te hebben gediend is het platform omgebouwd tot werkeiland en heeft het vele jaren dienst gedaan op het Nederlandse deel van de Noordzee, waaronder voor de NAM, zoals te zien is op onderstaande foto’s. Het platform ligt hier bij de K14-FA-1C. Uit betrouwbare bronnen ben ik ook nog te weten gekomen dat het platform in 1998 de booster compressor bij de F3-FB-1 heeft geplaatst onder haar toenmalige naam de Maersk Explorer, en na deze klus is ze doorgevaren naar de K8-FA-1 om hier een PAU (pre-assembled unit) op te hangen aan de zuid-zuide van het productie platform.

In 2017 is er begonnen met het ontmantelen van de Pride Rotterdam, nadat zij geruime tijd in de haven van Ijmuiden heeft gelegen, en ergens in 2018 is de klus geklaard. Het einde van een ruim 40 jarige loopbaan.

Vroegere namen:

Maersk Explorer (1975 – 1998)
Marine 306 (1998 – 2002)
Pride Rotterdam (2002 – 2006)
Atlantic Rotterdam (2006 – 2017)

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Liked it? Take a second to support Alex van den Steen on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
:heart:
 
:heart:
:rose:
 
:rose:
:-)
 
:-)
:whistle:
 
:whistle:
:yes:
 
:yes:
:cry:
 
:cry:
:mail:
 
:mail:
:-(
 
:-(
:unsure:
 
:unsure:
;-)
 
;-)
 
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties