NAM K11-FA-1

K11-FA-1 was een 4-potig NAM platform. Na het gereed komen van het platform, in 1980, bij de werf van HCG te Schiedam werd het K11-FA-1 platform op het reeds aanwezige Jacket geplaatst en voor productie afgewerkt. De drie putten, waarvan de eerste werd geboord in 1979 door de Transocean 4, werden in de periode erna geboord en produceerde door een 6″, 6 kilometer lange pijpleiding richting de K8-FA-1. Het K11-FA-1 platform is in 1999 verwijderd en niet meer hergebruikt.

Bekijk hier het diepte report van put FA101

Verder heb ik bijzonder weinig informatie over dit platform kunnen vinden en waarom het zo vroeg alweer is afgebroken (waarschijnlijk heeft dit te maken met slechte productie cijfers). Alle informatie is welkom.

Meer informatie over de K11-FA-1 is te vinden op NLOG

Op onderstaande foto is de plaatsing van de K11-FA-1 te zien, dit werd toentertijd gedaan door het kraanschip de Challenger van Heerema. Ook op de eerste foto is de oude diagonale ventleiding (ook wel “ventstack” genoemd) te zien. Deze is in 1982 door de Seafox 1 vervangen voor een verticale ventleiding, welke te zien is op foto 2. Dit had te maken met Rijksluchtvaartdienst en de aanvliegroutes. Deze exercitie is ook uitgevoerd op de K8-FA-2. Op de pagina van de Seafox 1 staat een foto waarop deze werkzaamheden uitgevoerd worden.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Liked it? Take a second to support Alex van den Steen on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
:heart:
 
:heart:
:rose:
 
:rose:
:-)
 
:-)
:whistle:
 
:whistle:
:yes:
 
:yes:
:cry:
 
:cry:
:mail:
 
:mail:
:-(
 
:-(
:unsure:
 
:unsure:
;-)
 
;-)
 
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gpapeveld69@gmail.com

Ik heb via dikzwager als ricwelder op de k14& Fa1 nam gewrkt 14 dagen op 14 dagen af.het was eem geweldige tijd, ik ben van 1940 ( 80tig jaar prachtige tijd.Bedankt voor de invoormatie.Groetjes Ger van papeveld.

Hoi Ger,
Wat leuk om te lezen dat u ook op de K14FA heeft gewerkt. Weet u nog in welke periode dat was?
Gr,
Alex

gpapeveld69@gmail.com

ik moet het nakijken ik denk 1979 hor je nog .namen Ben laurens Toolpusser nam.Willem verkerk dec pusser dirkzwager.Henk bolwijn op de kraan dirkzwager .ik roustebout lasser(Ricwelder) ik stuurje nog een foto van de Ric.Gr Ger.

Hoi Ger,
Dat zijn voor mij onbekende namen. Het is dan ook wel al 40 jaar geleden :-)
Zelf ben ik in 2006 begonnen met de offshore, dus het begin en de hoogtijdagen heb ik (helaas) niet echt meer meegemaakt.
Gr,
Alex

Bernard van Engen

Tijdens de toenmalige zomer onderhoudstoer in 1990 of 1991 is deze foto vanaf het dek van de Seafox1 genomen.

NAM K11FA1.jpg

Mooie foto van de K11. Bedankt voor het delen.