NAM K11-FA-1

K11-FA-1 was een 4-potig NAM platform. Na het gereed komen van het platform, in 1980, bij de werf van HCG te Schiedam werd het K11-FA-1 platform op het reeds aanwezige Jacket geplaatst en voor productie afgewerkt. De drie putten, waarvan de eerste werd geboord in 1979 door de Transocean 4, werden in de periode erna geboord en produceerde door een 6″, 6 kilometer lange pijpleiding richting de K8-FA-1. Het K11-FA-1 platform is in 1999 verwijderd en niet meer hergebruikt.

Bekijk hier het diepte report van put FA101

Verder heb ik bijzonder weinig informatie over dit platform kunnen vinden en waarom het zo vroeg alweer is afgebroken (waarschijnlijk heeft dit te maken met slechte productie cijfers). Alle informatie is welkom.

Meer informatie over de K11-FA-1 is te vinden op NLOG

4 reacties Voeg de jouwe toe
 1. Ik heb via dikzwager als ricwelder op de k14& Fa1 nam gewrkt 14 dagen op 14 dagen af.het was eem geweldige tijd, ik ben van 1940 ( 80tig jaar prachtige tijd.Bedankt voor de invoormatie.Groetjes Ger van papeveld.

   1. ik moet het nakijken ik denk 1979 hor je nog .namen Ben laurens Toolpusser nam.Willem verkerk dec pusser dirkzwager.Henk bolwijn op de kraan dirkzwager .ik roustebout lasser(Ricwelder) ik stuurje nog een foto van de Ric.Gr Ger.

    1. Hoi Ger,
     Dat zijn voor mij onbekende namen. Het is dan ook wel al 40 jaar geleden :-)
     Zelf ben ik in 2006 begonnen met de offshore, dus het begin en de hoogtijdagen heb ik (helaas) niet echt meer meegemaakt.
     Gr,
     Alex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
:heart:
 
:heart:
:rose:
 
:rose:
:-)
 
:-)
:whistle:
 
:whistle:
:yes:
 
:yes:
:cry:
 
:cry:
:mail:
 
:mail:
:-(
 
:-(
:unsure:
 
:unsure:
;-)
 
;-)