NAM K11-FA-1

K11-FA-1 was een 4-potig NAM platform. Na het gereed komen van het platform, in 1980, bij de werf van HCG te Schiedam werd het K11-FA-1 platform op het reeds aanwezige Jacket geplaatst en voor productie afgewerkt. De drie putten, waarvan de eerste werd geboord in 1979 door de Transocean 4, werden in de periode erna geboord en produceerde door een 6″, 6 kilometer lange pijpleiding richting de K8-FA-1. Het K11-FA-1 platform is in 1999 verwijderd en niet meer hergebruikt.

Bekijk hier het diepte report van put FA101

Verder heb ik bijzonder weinig informatie over dit platform kunnen vinden en waarom het zo vroeg alweer is afgebroken (waarschijnlijk heeft dit te maken met slechte productie cijfers). Alle informatie is welkom.

Meer informatie over de K11-FA-1 is te vinden op NLOG

Op onderstaande foto is de plaatsing van de K11-FA-1 te zien, dit werd toentertijd gedaan door het kraanschip de Challenger van Heerema

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Liked it? Take a second to support Alex van den Steen on Patreon!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
:heart:
 
:heart:
:rose:
 
:rose:
:-)
 
:-)
:whistle:
 
:whistle:
:yes:
 
:yes:
:cry:
 
:cry:
:mail:
 
:mail:
:-(
 
:-(
:unsure:
 
:unsure:
;-)
 
;-)
 
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gpapeveld69@gmail.com

Ik heb via dikzwager als ricwelder op de k14& Fa1 nam gewrkt 14 dagen op 14 dagen af.het was eem geweldige tijd, ik ben van 1940 ( 80tig jaar prachtige tijd.Bedankt voor de invoormatie.Groetjes Ger van papeveld.

gpapeveld69@gmail.com

ik moet het nakijken ik denk 1979 hor je nog .namen Ben laurens Toolpusser nam.Willem verkerk dec pusser dirkzwager.Henk bolwijn op de kraan dirkzwager .ik roustebout lasser(Ricwelder) ik stuurje nog een foto van de Ric.Gr Ger.

Bernard van Engen

Tijdens de toenmalige zomer onderhoudstoer in 1990 of 1991 is deze foto vanaf het dek van de Seafox1 genomen.

NAM K11FA1.jpg