Offshore platform labels

Wie weleens offshore is geweest kent ze wel, de platform labels welke je aan bagage/vracht ed bevestigd wanneer je deze per helicopter (of boot) verstuurd van een platform naar een ander platform of van Den Helder naar een platform offshore. De labels zijn nagenoeg allemaal anders qua kleur en ontwerp (wel rechthoekig) en kunnen verschillen van grote. de maten voor een label varieren tussen de 24 en 30 centimeter in de lengte en  tussen de 4 en 6 centimeter in de hoogte.

Hieronder een kleine verzameling van platform stickers welke ik in de loop der tijd bij elkaar heb gesprokkeld (het zijn ze nog niet allemaal, er komen er nog meer). Uiteraard kan het zijn dat stickers in de loop der tijd zijn veranderd of zijn komen te vervallen. Iedereen is van harte welkom om hun offshore platform stickers te delen met ons en het zou nog leuker zijn wanneer deze uit het buitenland komen. Op de laatste foto is de tas te zien met daarop een voorbeeld van hoe een platform stikker eruit ziet op een tas.

Bagage labels

Naast de specifieke platform labels welke je gebruikt om een bepaald platform mee aan te duiden, heb je ook nog bagage labels welke alleen een bepaalde kleur hebben. Deze worden gebruikt wanneer je je bagage incheckt op de helihaven. De vlucht waarmee je naar zee gaat krijgt dan een kleur toegewezen. Naast de kleur kan het ook nog een nummer krijgen, welke correspondeert met het vluchtnummer (61A, 65B of iets dergelijks).

Onderstaand een paar voorbeelden van labels zoals ze deze sowieso bij de NAM (Shell) gebruiken in het Nederlandse deel van de Noordzee. Op de laatste foto is te zien hoe de bagage label er op een tas uitziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *