Seafox 1

De Seafox 1 is een vierpotige, zelf eleverende jack-up werk platform. Het wordt gebruikt bij grotere projecten waarbij er veel slaapplekken nodig zijn, of het hefvermogen van de 2 aanwezige kranen. Dit soort projecten worden vaak aangeduid als barge campagnes (projecten). De Seafox 1 is in 1979 gebouwd onder de Det Norske Veritas (DNV), naar het type “DNV 1A1 Self-Elevating” om onder de zware omstandigheden van de Noordzee te werken.

De Seafox is 40 meter breed, 40 meter lang en de 4 poten zijn iets meer dan 70 meter hoog. Met deze uitrusting kan het platform werken in water dieptes van 40 meter. Het aanwezige helikopterdek (22 meter) kan de grote S61 helikopter afhandelen, en de accomodatie is geschikt voor 75 personen (POB).

seafox 1 side and top view
Seafox 1 side and top view

Vind hier meer informatie over de Seafox 1

Op onderstaande eerste foto is de Seafox 1 te zien bij de K8-FA-2. Wanneer dit is en voor welk project weet ik niet. Op de 2de foto is de Seafox 1 te zien bij de K11-FA-1, de foto is uit 1982 en is kort genomen nadat het NAM platform is geplaatst.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans Menge

De Seafox 1 heeft ook tijdens de hook-up bij het AWG-1 platform gestaan samen met het Duitse Hubinsel 6 en de Launcelot, de tegenwoordige Seafox 2, in 1985-1986.
Tijdens die periode begon ik aan mijn offshore carriere, van Oktober 1985 tot en met December 2016.

Sijtze Bouius

Bij artikel over de Seafox 1 zijn twee foto’s geplaatst waarbij aangegeven dat de ene is genomen bij NAM Platform K8-FA-2 en de andere bij platform K11.FA-1 volgens mij na goed kijken van de foto’s klopt dit niet beide foto’s zijn genomen bij platform K8-FA-2.
Destijds is er voor platform K8-FA-2 een nieuwe flare gemaakt ( vanwege productievergroting ) met een aanpassing aan de bestaande dekcontructie welke is gemaakt bij Stertil in Kootstertille. Op de foto is te zien dat deze contructie met de nieuwe flare op het Seafox dek ligt om geplaatst te worden. Om deze reden is de Seafox 1 op een andere zijde van het platform geplaatst dan welke gebruikelijk is voor normale onderhoudswerkzaamheden.

S. Bouius.