Wintershall Kotter

De Kotter is een olie producerend productie platform van Wintershall. Het platform bestaat uit een 8-potig productie platform en een 6-potig drilling platform. Het productie platform biedt plek aan 52 personen. De Kotter ligt 57 km vanaf Den Helder en meet in de lengte 120.6m, in de breedte 53.4m en op zijn hoogste punt 79m. De Kotter heeft twee separate productie treinen en krijgt via een 8″ pijpleiding olie vanaf het Logger platform. Het zelf geproduceerde olie en de olie vanaf de Logger gaat via een 8″ pijpleiding naar het Helder platform (Unocal). Het platform is in 1984 geïnstalleerd. Vanaf het Helder platform kom de olie via de KLPQ leiding bij Beverwijk aan de wal voor verdere behandeling.

Net als de Logger word ook dit platform opgeruimd omdat de olie op is, of niet meer genoeg opbrengt om de kosten te dekken.

2 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Beste meneer Van Den Steen,

    Wij zijn een groep studenten die net hun Minor, Waterworld: The Energy Transition At Sea, zijn begonnen. Hiervoor hebben wij het platform de Kotter toegewezen gekregen om hier onderzoek naar te doen en onze oplossing op te baseren. Daarom zouden wij graag wat meer informatie over dit platform krijgen zodat we gedetailleerder te werk kunnen gaan.
    Ik hoor graag van u!

    Met vriendelijke groet,
    Boudewijn Scheele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *