Kroonborg

De Kroonborg (Rederij Wagenborg) is een werkschip welke werkzaam is voor de NAM (En Shell UK). Het schip is speciaal ontworpen voor het transport van personen naar en van een platform (voornamelijk satellieten). Personen kunnen van het schip overlopen via een Ampelmann systeem naar het platform en terug. Het Ampelmann systeem is een loopbrug welke op de Kroonborg zit gemonteerd en aan het platform gekoppeld kan worden. Daarnaast bezit de Kroonborg een kraan welke met gemak 10 ton aan materiaal tot op de eerste verdieping van een platform kan hijsen.

Opstarten

Ook het helpen bij het opstarten van hoge druk putten zit in het CV van de Kroonborg, dit doet hij dmv het verpompen van warme MEG in de put waardoor deze niet bevriest (Zie het als een antivries). Het bevriezen wat ontstaat door het openen van de put -> Druk verschil (Joule-Thomson-effect). De Kroonborg word ingezet op zowel het Engelse als het op het Nederlandse gedeelte van de Noordzee.

Zusje

Sinds maart 2018 zit er een tweede boot in de vloot van de NAM/Shell, namelijk de Kasteelborg. Ook dit schip is uitgerust met een Ampelmann en doet net als de Kroonborg interventie’s bij (voornamelijk) onbemande platformen. Kijk hier voor meer info en foto’s van de Kasteelborg.


Volgen via Marinetraffic


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Liked it? Take a second to support Alex van den Steen on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
:heart:
 
:heart:
:rose:
 
:rose:
:-)
 
:-)
:whistle:
 
:whistle:
:yes:
 
:yes:
:cry:
 
:cry:
:mail:
 
:mail:
:-(
 
:-(
:unsure:
 
:unsure:
;-)
 
;-)
 
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties