VOEKS Gaat Offshore: Tijden veranderen

De 7de officiële uitgave van “VOEKS Gaat Offshore” -> “Tijden veranderen

Al vanaf zo’n beetje het begin van de offshore wordt er gevlogen van en naar een offshore installatie, maar dit is niet altijd mogelijk of wordt niet altijd toegepast. Een alternatief wat je vroeger vaker zag dan nu is middels een basket, ook wel een man riding basket genoemt. Dit is een systeem waarbij je dmv een apparaat, gemaakt van touw, hout en wat staal hangend in de kraan wordt overgezet van bijvoorbeeld een boot naar de installatie, of andersom.

man riding basket offshore l10a
Man Riding Basket – Op de linker foto is goed te zien dat het best eng is om zo hoog te hangen in de kraan. Op de rechter foto is te zien dat de mannen zichzelf goed vast moesten houden omdat je verder niet gezekerd was.

Maar gelukkig veranderen de tijden en inzichten wat ten goede komt aan de veiligheid, maar ook de inzetbaarheid. Het personen vervoer zoals hierboven te zien is gebeurd nog maar heel sporadisch. Zelf heb ik dit  voor het laatst in 2012 mogen doen, omdat er door Ijslandse vulkaan uitbarsting ruim een week geen vliegverkeer mogelijk was. Geloof me het is geen pretje :|

Tegenwoordig worden personen overgezet vanaf bijvoorbeeld boten (Kroonborg/Kasteelborg) middels loopbruggen (niet zoals die vroeger gebruikt werden), zoals de Ampelmann, welke in 2002 is bedacht en enkele jaren al werd ingezet en momenteel wereldwijd gebruikt wordt. Dit soort systemen wordt ook wel W2W, Walk-2-Work, genoemd.

kasteelborg ampelmann l09-fa
De Kasteelborg met daarop een Ampelmann loopbrug systeem bij de monopile L09-FA van de NAM

Een van de nieuwste ontwikkelingen komt uit Ijmuiden, de B2W, Bring-2-Work. Hierbij hoef je al niet meer te lopen en neem je weer een risico’s weg welke bij de W2W systemen nog wel waren (struikelen, beknelling etc). ZBridge is het bedrijf achter de B2W en heeft sinds februari 2022 een contract binnengesleept om de (onbemande)platformen van WinterShall op deze manier te gaan bevoorraden en te voorzien van onderhousploegen. De boot die hiervoor gebruikt gaat worden is de Glomar Supporter, voorheen een reguliere supplier.

q4-a glomar supporter
De Glomar Supporter met daarop de B2W brug naast het platform Q4-A van WinterShall
VOEKS gaat offshore - Tijden veranderen

Download PDF

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Liked it? Take a second to support Alex van den Steen on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
:heart:
 
:heart:
:rose:
 
:rose:
:-)
 
:-)
:whistle:
 
:whistle:
:yes:
 
:yes:
:cry:
 
:cry:
:mail:
 
:mail:
:-(
 
:-(
:unsure:
 
:unsure:
;-)
 
;-)
 
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ivo Richters

De 2e foto is de Kasteelborg ipv de Kroonborg ;)

Scherp! Bedankt, heb het gelijk aangepast.

Charel

Hallo,

wellicht een mooie toevoeging is de Rem Mermaid waar Neptune een aantal jaren geleden een aantal zomers mee heeft gevaren. Hier stond een offshore solutions brug op. Dit bedrijf is inmiddels overgenomen door Ampelmann.

Zeker, bedank!