Mr Louie

Het jack-up platform de Mr Louie boorde als eerste een offshore put in de Noordzee in 1964 (het platform Mr Cap boorde de eerste put in het Engelse gedeelte van de Noordzee ook in 1964). Deze put werd geboord op ongeveer 53 kilometer ten Noorden van het Duitse ‘Juist’ (een Oost-Fries waddeneiland).

Het platform werd ontworpen door Emile Brinkman in 1959 en werd gebouwd door Universal Drilling Co, na het voltooien van het platform in 1959 boorde het ongeveer 40 putten in de Golf van Mexico. Het 6200 ton wegende platform kon werken in wateren met een diepte tot ongeveer 40 meter, de Mr Louie had 12 poten. Eenmaal terug op de Noordzee boorde het later nog voor Amoco, en in 1977 werd het boorplatform naar West-Afrika verscheept om daar in 2 jaar tijd 6 putten te boren in het Saltpoint Olie veld, voor de kust van Ghana. Nadat deze klus geklaard was is het boorplatform omgebouwd tot productie platform, en heeft het de naam APG-1 gekregen.

Op onderstaande beelden is het platform in zijn huidige configuratie te zien in Offshore Ghana waar het gebruikt wordt als productie platform.

Mr Louie op reis

Onderstaande beelden tonen hoe het boorplatform de Mr Louie over de zee wordt gesleept en in ruig weer terecht komt.

3 1 stem
Artikelbeoordeling
Liked it? Take a second to support Alex van den Steen on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
:heart:
 
:heart:
:rose:
 
:rose:
:-)
 
:-)
:whistle:
 
:whistle:
:yes:
 
:yes:
:cry:
 
:cry:
:mail:
 
:mail:
:-(
 
:-(
:unsure:
 
:unsure:
;-)
 
;-)
 
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties