NamMogrammen

Met veel genoegen heb ik de NamMogrammen van de NAM mogen gebruiken voor op mijn website. Deze blaadjes staan namelijk boordevol interessante informatie in een voor mij zeer goed en groot bedrijf.

NamMogram, een personeelsblad van de Nederlandse Aardolie Maatschappij, is niet het eerste maandelijkse blad wat uitgegeven werd, maar is een opvolging op ,,Ons Bedrijf”. Het was de bedoeling om dit blad 2 x per maand uit te geven, wat niet elke maand is gelukt, maar elke maand zeker wel.

Naast NamMogram had je ook ,,Olie” een maandblad welke zich meer richten op de olie tak van de Koninklijke Shell Groep. Helaas heb ik hier geen enkel exemplaar van kunnen bemachtigen.

Het doel van de NamMogram

Door de vele locaties en het grote geografische gebied waarin NAM werkzaam was door de toenemende groei, dreigde de onderlinge band en verbondenheid tussen alle diciplines en locaties verloren te gaan.
Door het in leven roepen van de NamMogram wilde de NAM hier weer verbetering in brengen, dit werd mede gedaan door het schrijven over plaatsen of streken waarin het personeel werkte of zou gaan werken, speciale gebeurtenissen, omstandigheden of toestanden waarmee de NAM in aanraking zou komen.
Maar ook zaken als verkeer, veiligheid, doelmatigheid van voeding en personeelszaken (personalia). Al met al een boordevol en interessant blaadje.

Veel plezier met alle nostalgie, en mocht je een oude rot bij de NAM zijn, kijk dan eens bij de Personalia pagina’s om te zien of je jezelf tegen komt in het jaar dat je bent aangenomen. Van de offshore ben ik er al een hoop tegen gekomen. HMI’s, operators noem maar op.

Klik op de onderstaande jaartallen om alle uitgaves van dat jaar in PDF te bekijken.

Jaargang 1960
2 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *