ONE-Dyas L11b

L11-B is een bemand gasproductieplatform van ONE-Dyas in het zuidelijke deel van de Noordzee. Het platform staat op een 4-potige jacket in het L-veld. Het eiland heeft plek voor ongeveer 10 man, en het uit de Upper Rotliegend formatie geproduceerde gas gaat via de NGT pijpleiding naar de onshore gas behandelingsinstallatie van Noordgastransport in Uithuizen. Het platform heeft 4 producerende putten. De putten produceren voornamelijk natuurlijk gas en water. Het geproduceerde gas is in dit veld is niet echt heel rijk aan aardgascondensaat, het geproduceerde aardgascondensaat word na behandeling terug bij het gas in de export leiding geïnjecteerd waarna het mee gaat naar Uithuizen.

Het gasvoorkomen

Het L11b gasveld heeft een Upper en Lower Slochteren reservoir. De diktes van het Upper Slochteren en Lower slochteren zijn respectievelijk ~70m en ~50m. De individuele zandlichamen zijn goed correleerbaar over het gehele veld. De Upper en Lower Slochteren zandsteen worden gescheiden door een dikke schalie, de Ameland ‘member’. Het veld is door breuken gecompartimentaliseerd in ten minste 10 compartimenten. Het gas is afkomstig uit het Carboon. Het reservoir wordt afgesloten door de Ten Boer ‘member’.

Vind hier de nlog informatie voor de L11B

ONE-Dyas en de L11

De L-Blocks zijn een verzameling gasvelden die tussen 2004 en 2015 (sommige ouder en gaan terug naar de jaren 80) zijn ontdekt in de Noordzee, voor de kust van Nederland. ONE-Dyas heeft belangen van verschillende grootte in de velden, als onderdeel van onze diverse portefeuille van operationele en niet-operationele activa in de Nederlandse sector.

Op onderstaande foto’s is de L11-B te zien met daarbij het bevoorradingsschip de Siddis Mariner

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Liked it? Take a second to support Alex van den Steen on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
:heart:
 
:heart:
:rose:
 
:rose:
:-)
 
:-)
:whistle:
 
:whistle:
:yes:
 
:yes:
:cry:
 
:cry:
:mail:
 
:mail:
:-(
 
:-(
:unsure:
 
:unsure:
;-)
 
;-)
 
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties