ONE-Dyas P11E

P11-E is een onbemand gasproductie platform van ONE-Dyas. Dit onbemande platform staat op een 4 potige jacket en produceerd dmv 2 producerende putten, de P11E-01 & P11E-02 en valt onder de P11a lincentie. Het platform ligt op ongeveer 50 km ten noord-westen van Den Haag en 55 km ten Noord-westen van de Rotterdamse havenmond.

Het geproduceerde gas gaat via een 50 km lange zeeleiding richting het Rijn Charlie (P15) platform van Taqa Energie. Het gas van de P11E komt aan de op P15D om precies te zijn, dit is waar Taqa hun gas behandelt. Het andere platform is voor het gewonnen olie. Vanaf de P15-D gaat het behandelde gas (op Gasunie specs) via een 40 km lange 26″ leiding richting de Maasvlakte en zo het gas net in.

ONE-Dyas en de P11

Oranje-Nassau Energie B.V. (ONE-Dyas) en zijn partners TAQA Offshore en EBN ontdekten het P11-11-veld in het voorjaar van 2014. Uit dit typisch marginale gasveld kan een geschatte 650 miljoen Nm3 aan gasreserves worden gewonnen en het werd gebruikt als de belangrijkste locatie voor ONE-Dyas innovatieve, nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzame gasproductie.

Nadat de P11-E – een Oranje-Nassau Standard Satellite- of ONSS-platform – was geplaatst, werd er een secundaire put geboord vanaf het platform en werd het P11-12-veld ontdekt. Beide putten hebben een hoge gas/condensaatratio en worden geboord door een dunne oil-rim.

In oktober 2016 begon de gasproductie vanaf het platform P11-E, zo’n vijftig kilometer van de Nederlandse kust, waarmee een nieuw, innovatief platformontwerp werd geïntroduceerd. Door het nieuwe platformconcept kon ONE-Dyas op economische wijze twee marginale velden ontwikkelen, ondanks de prijzen van aardgas op dat moment. De satelliet werkt emissievrij. Er wordt duurzame energie opgewekt door een unieke combinatie van windmolens en zonnepanelen, die wordt opgeslagen in batterijen.


Landing op de P11-E

Hieronder een helikopter landing op de P11-E.
(Let op! Zet je geluid iets zachter, het is nogal lawaaiig in een heli :) )

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Liked it? Take a second to support Alex van den Steen on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
:heart:
 
:heart:
:rose:
 
:rose:
:-)
 
:-)
:whistle:
 
:whistle:
:yes:
 
:yes:
:cry:
 
:cry:
:mail:
 
:mail:
:-(
 
:-(
:unsure:
 
:unsure:
;-)
 
;-)
 
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties