Apollo

De Apollo is een jack-up schip (GustoMSC NG-5500X ontwerp) welke in 2014 is besteld door de Belgische DeMe groep, en is gebouwd in de Uljanik werf in Pula Kroatie. In augustus 2018 was het schip gereed en kon het, na een modificatie aan de poten, worden ingezet om onder andere de 58 Siemens Gamesa 8,4 MW windturbines van het SeaMade project richting het windpark te vervoeren en te installeren. Het SeaMade project ligt op ongeveer 35 – 50 kilometer van Oostende.

Het schip valt onder de category “Offshore heavy lifters” en heeft een lift-capaciteit van 800 ton. De Apollo wordt aangedreven door diesel generators met een totaal vermogen van ruim 15kW en de voorstuwing bestaat uit 4 2.5 kW Azimuth thrusters. Het schip is 89 meter lang en 42 meter breed, en de accomodatie biedt plek aan 92 personen, maar kan door middel van TLQ’s (Temporarily Living Quarters) uitgebreid worden naar maar liefst 150 wanneer een project hier om vraagt.

Vind hier meer informatie over de Apollo

Onderstaande foto’s zijn genomen tijdens mijn twee-jaarlijkse offshore training op de Maasvlakte. De foto’s, gemaakt in de Mississippihaven op de Maasvlakte, konden gemaakt worden vanuit de Vrije-Val-Boot waarmee wij op dat moment aan het varen waren vanuit RelyOn Nutec (voorheen Falck Nutec).


Volg de Apollo via MarineTraffic


5 1 stem
Artikelbeoordeling
Liked it? Take a second to support Alex van den Steen on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
:heart:
 
:heart:
:rose:
 
:rose:
:-)
 
:-)
:whistle:
 
:whistle:
:yes:
 
:yes:
:cry:
 
:cry:
:mail:
 
:mail:
:-(
 
:-(
:unsure:
 
:unsure:
;-)
 
;-)
 
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties