Wintershall Logger

De Logger was een olie producerend platform van Wintershall. Het platform had een 4-potig drilling platform en een 4-potig productie platform welke plek bood aan 22 personen. Het platform lag op slechts 39km vanaf Den Helder en was in de lengte 98.1m , en in de breedte 42.2m en in de hoogte 55.1m. Het platform had 1 productie trein en transporteerde zijn geproduceerde olie via een 8″ pijpleiding naar de Kotter, waarna het via de Helder en de Helm naar de wal werd getransporteerd. Het platform was in 1985 geïnstalleerd en had zelf 10 olie producerende putten.

Net als de Kotter is ook dit platform opgeruimd omdat de olie op is, of niet meer genoeg opbrengt om de kosten te dekken.

logger process flow scheme
Schematische tekening van de process flow. Uiteraard kan het in de loop der jaren zijn aagepast.

Het gasvoorkomen

Het Logger Vlieland zandsteen reservoir is een uitgerekte structuur bepaald door een breuk en structurele helling van de lagen. Het reservoir bestaat uit dunne mariene zandbanken van het Onder
Krijt. De oostelijke rand van de structuur wordt begrensd door een breuk zone bestaande uit drie opschuivings breuken. Deze breuken hebben een groot verhang en worden als afsluitend beschouwd.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Liked it? Take a second to support Alex van den Steen on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
:heart:
 
:heart:
:rose:
 
:rose:
:-)
 
:-)
:whistle:
 
:whistle:
:yes:
 
:yes:
:cry:
 
:cry:
:mail:
 
:mail:
:-(
 
:-(
:unsure:
 
:unsure:
;-)
 
;-)
 
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties