NAM K8-FA-3

De K8-FA-3 is een onbemand gasproducerend platform van de NAM. De productie is gestart in 1985 vanuit de Upper Rotliegend formatie. De K8-FA-3  had van origine 4 producerende gas putten. Het platform produceert zijn gas richting de K7-FA-1 waarna het naar de K8-FA-1 gaat en dan naar de K14-FA-1C om daar verder behandeld en gedroogd te worden.

In 2020 is er een grote ombouw geweest op het platform. Het werk eiland (of barge) de Seafox 4 heeft maanden naast het platform gelegen en in die tijd is het platform gestript van alle onnodige equipment om op die manier nog rendabel te zijn en jaren mee te kunnen.

Het gasvoorkomen

Het K08-FA voorkomen bestaat uit een complexe structuur met interne breuken op een diepte van circa 3200mTVDss. Het veld bestaat uit vier door grote ongeveer NW-ZO gerichte, naar het NNO hellende gescheiden breuk blokken (voorkomens K08-FA-1, -2, -3 en -306), die intern verder door vele kleinere breuken worden versneden. Het belangrijkste reservoir element wordt gevormd door de zandige duinafzettingen, in het onderste en midden gedeelte van de Boven Slochteren Member.

Meer informatie over de K8-FA-3 is te vinden op NLOG

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Liked it? Take a second to support Alex van den Steen on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
:heart:
 
:heart:
:rose:
 
:rose:
:-)
 
:-)
:whistle:
 
:whistle:
:yes:
 
:yes:
:cry:
 
:cry:
:mail:
 
:mail:
:-(
 
:-(
:unsure:
 
:unsure:
;-)
 
;-)
 
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bernard van Engen

De bovenbouw van NAM K8-FA3 is in 1984/85 gebouwd door Hollandia Kloos in Capelle ad IJssel en in mei 1985 op een barge van de firma Eerland vervoerd naar het Calandkanaal in Rotterdam Europoort. Hier werd hij op de poten gehesen door de Hermod van Heerema. In 1990 is tijdens groot onderhoud de reddingscapsule van Whittaker vervangen door een vrije val reddingsboot van Verhoeff. In beide gevallen was ik aanwezig.

8505 NAM K83.JPG
Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door Bernard van Engen

Bernard,
Wat moet dat gaaf zijn geweest om mee te mogen maken. Zelf was ik bij het plaatsen van de G16-B. Dit was, toentertijd (2012), een satelliet platform van GDF Suez. Een heel stuk kleiner dan de 83.
Bedankt voor de foto en het bijbehorende verhaal.
Gr,
Alex