NAM K8-FA-3

De K8-FA-3 is een onbemand gasproducerend platform van de NAM. De productie is gestart in 1978 vanuit de Upper Rotliegend formatie. De K8-FA-3  had van origine 4 producerende gas putten. Het platform produceert zijn gas richting de K7-FA-1 waarna het naar de K8-FA-1 gaat en dan naar de K14-FA-1C om daar verder behandeld en gedroogd te worden.

In 2020 is er een grote ombouw geweest op het platform. Het werk eiland (of barge) de Seafox 4 heeft maanden naast het platform gelegen en in die tijd is het platform gestript van alle onnodige equipment om op die manier nog rendabel te zijn en jaren mee te kunnen.

Het gasvoorkomen

Het K08-FA voorkomen bestaat uit een complexe structuur met interne breuken op een diepte van circa 3200mTVDss. Het veld bestaat uit vier door grote ongeveer NW-ZO gerichte, naar het NNO hellende gescheiden breuk blokken (voorkomens K08-FA-1, -2, -3 en -306), die intern verder door vele kleinere breuken worden versneden. Het belangrijkste reservoir element wordt gevormd door de zandige duinafzettingen, in het onderste en midden gedeelte van de Boven Slochteren Member.

Meer informatie over de K8-FA-3 is te vinden op NLOG

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties