NAM K8-FA-1

De K8-FA-1 is een bemand platform van de NAM, en word al jarenlang bewoond door vele mensen. Het eiland bestaat sinds begin 2000 uit twee platformen waaronder het Pappa-platform (PP) met de risers en het gas behandelingsproces en het Alfa-platform (AP) met daarop de accomodatie. Sinds 2018 is de K8-FA-1 gedecomplexed (vereenvoudigd) qua proces en is het gas drogingsproces verwijderd. Het eiland had 7 gas putten en produceerd uit het Upper Rotliegend en samen met het gas van de satellieten word het nu “natte”, ongedroogde gas naar de K14-FA-1C gestuurd om daar verder gedroogd en behandeld te worden.

De K8-FA-1 ontvangt gas van de volgende platformen:

Meer informatie over de K8-FA-1 is te vinden op NLOG

Op de eerste foto hieronder is de K8-Fa-1 te zijn in de begin jaren zonder het accomodatie platform erbij. Dit ontwerp kan je ook terug zien bij de K15-FA-1, K15-FB-1, L13-FC-1 en de K7-FA-1. Naast het platform ligt een boorplatform, ik weet helaas niet welke dit is dus als iemand weet welk boorplatform dit is, zou ik het graag weten. Wat ik wel weet is dat het een foto van voor 1998 is aangezien de PAU, een extensie aan de zuid-zijde van het platform, nog niet is geïnstalleerd door de Maersk Explorer (later de Pride Rotterdam/Atlantic Rotterdam).

2 reacties Voeg de jouwe toe
  1. mijn vader geb in coevorden woonde in hollandseveld gem hoogeveen en woond nuin duitslan zijn naam is COOP CREMER was eerst gewoon werkzaam op dit platform en later hogere baas op de platform van de NAM hij is begonnen bij venko in hoogeveen in de hoogspannings masten en daarna op het boor eiland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *