Neptune G17-A

G17A is een gasproductie platform van Neptune (voorheen GDF Suez, Placid & Conoco) welke ligt in het G-veld boven Schiermonnikoog (coördinaten 53 46.50 n 006 06.04 e). De G17A produceert zelf gas, maar krijgt ook gas van diverse satellieten. Enkele satellieten zijn G14A, G14B, G16A, G16B en een subsea put (S2 genaamd).

Technologie

De G17A exporteert het droge gas via de NGT leiding naar het vaste land. De G17 behoort tot de groep van nieuwe platformen, waardoor het qua technologische snufjes voorop loopt op de oudere eilanden zoals in het L veld, welke uit de eind jaren 70 en jaren 80 stammen. De G17 bestaat uit twee platformen verbonden dmv een loopbrug.

Het platform met de accommodatie, de putten en het helikopterdek word het productie platform genoemd (vanwege het feit dat er producerende putten zijn) en het andere platform het compressie platform, dit vanwege de gas compressoren die erop staan. Op het moment van schrijven stonden er 2 single shafts centaurs turbines op welke het gas tot rond de 90 bar drukken.

Vind hier de nlog informatie voor de G17A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
:heart:
 
:heart:
:rose:
 
:rose:
:-)
 
:-)
:whistle:
 
:whistle:
:yes:
 
:yes:
:cry:
 
:cry:
:mail:
 
:mail:
:-(
 
:-(
:unsure:
 
:unsure:
;-)
 
;-)