NAM L13-FC-1

De L13-FC-1 is een inmiddels (sinds 2017) onbemand en versimpeld (geen gasdroging meer) gasproductieplatform van de NAM in het L-veld op het Nederlandse deel van de Noordzee. De productie van de L13 is gestart in oktober 1986 en produceert gas uit de Upper Slochteren formatie. Het platform bestaat uit twee separate jackets verbonden met een brug. Het putten platform had van origine 4 producerende putten en produceerde uit een diepte die varieerde tussen de 1000 en de 3500 meter.
Het platform krijgt gas van een tweetal satellieten, namelijk de L13-FD-1 en de L13-FE-1 en tezamen met dit gas gaat het ongedroogde gas richting K14-FA-1-C/P waar het gedroogd en verder behandelt word om daarna naar de plant in Den Helder gaat voor de laatste behandeling voor het het gasnet in gaat.

De L13-FC-1 heeft als een van de weinige platformen een eigenaardigheidje en dat is dat het platform om de een of andere reden lichtjes een achtje draait, dit voel je wanneer je buiten aan het werk bent maar ook binnen en in je bed. Ik vond het altijd even wennen wanneer je aanbord was, maar na enigertijd was je gewend en bewoog je mee in het ritme van het platform 🙂

Vind hier meer informatie over de L13-FC-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *