NAM K7-FB-1

De K7-FB-1 is een onbemand gasproducerend platform van de NAM. Het is in december 2003 gestart met produceren vanuit de Zechstein Group/Slochteren Formatie. De K7-FB-1 produceerd op het moment van schrijven nog uit 1 put wat onbehandel via de K7-FD-1 richting de K8-FA-1 word flowed. Na de K8-FA-1 gaat het gas naar de K14-FA-1C om daar verder behandeld en gedroogd te worden.

Het gasvoorkomen

Het K07-FB voorkomen bestaat uit een serie van complexe structuren met interne breuken met de top van het reservoir op een diepte van circa 3000mTVDss. Het veld is door breuken verdeeld in een aantal blokken / voorkomens. Momenteel wordt er alleen gas geproduceerd vanuit blok 4A (put K07-FB-101). Het belangrijkste element van het reservoir in K7-FB wordt gevormd door een circa 25m dikke laag duinafzettingen van de Onder Slochteren Member. De Boven Slochteren zanden zijn hier slechts marginaal ontwikkeld. Het is voorzien dat in 2018 meer westelijk gelegen voorkomens in het J09 blok die deel uit maken van de K07-FB-1 productiesysteem aangesloten zullen worden door geplande exploratie boringen in 2015 (K07-13) en 2017 (K07-14). Evaluatie na het boren van K07-13 (en K07-14) zal meer duidelijkheid verschaffen of dit voorkomen bij het K07-FB structuur hoort of het een losstaande structuur zal zijn.

Meer informatie over de K7-FB-1 is te vinden op NLOG

Load out K7-FB-1

Hieronder een drietal foto’s van de K7-FB-1 wanneer hij op de barge wordt gereden door Mammoet. De jacket en de topside worden altijd los van elkaar vervoerd en pas nadat het jacket op de zeebodem is geplaatst wordt de topside erop gehesen.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Liked it? Take a second to support Alex van den Steen on Patreon!
Become a patron at Patreon!
Abonneer
Laat het weten als er
guest

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
:heart:
 
:heart:
:rose:
 
:rose:
:-)
 
:-)
:whistle:
 
:whistle:
:yes:
 
:yes:
:cry:
 
:cry:
:mail:
 
:mail:
:-(
 
:-(
:unsure:
 
:unsure:
;-)
 
;-)
 
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties