NAM K7-FA-1

De K7-FA-1 is al geruime tijd (sinds 2008) een onbemand gas producerend platform van de NAM. Het is in oktober 1982 gestart met produceren vanuit de Upper Rotliegend formatie. De K7-FA-1  had van origine 6 producerende gas putten. Het platform hetzelfde ontwerp als de L13-FC-1 en produceerd  via de K7-FD-1 richting de K8-FA-1. Na de K8-FA-1 gaat het gas naar de K14-FA-1C om daar verder behandeld en gedroogd te worden.

Het gasvoorkomen

Het K07-FA voorkomen bestaat uit een complexe structuur met interne breuken en de top op een diepte van circa 3000mTVDss. Het veld wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van twee snijdende breuksystemen met een NW-ZO en een WNW-OZO richting. De breuken verdelen het veld in een aantal grotere en kleinere, merendeels NW-ZO gerichte breukblokken. Gas wordt geproduceerd uit de voorkomens K07-FA-Oost, -Zuid en West. Het belangrijkste element van het reservoir in K07-FA wordt gevormd door de zanden van de Boven Slochteren Member.

Meer informatie over de K7-FB-1 is te vinden op NLOG

2 reacties Voeg de jouwe toe
  1. De K7FA1 is al sinds 2008 onbemand en in 2012 tijdens de FM barge campaign door de Atlantic Rotterdam verder gestript van redundant equipment en leidingwerk. Zo is tijdens die periode bijvoorbeeld ook de kraan op het wellhead platform verwijderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:
 
:bye:
:good:
 
:good:
:negative:
 
:negative:
:scratch:
 
:scratch:
:wacko:
 
:wacko:
:yahoo:
 
:yahoo:
B-)
 
B-)
:heart:
 
:heart:
:rose:
 
:rose:
:-)
 
:-)
:whistle:
 
:whistle:
:yes:
 
:yes:
:cry:
 
:cry:
:mail:
 
:mail:
:-(
 
:-(
:unsure:
 
:unsure:
;-)
 
;-)