NAM K15-FA-1

K15-FA-1 is een bemand platform van de NAM en produceert uit de Slochteren Formatie en ontvangt daarnaast gas van diverse platfomen. Momenteel (2019) word het eiland ge-decomplexed wat inhoud dat het vereenvoudigd en klaar gemaakt voor bediening op afstand. Het platform heeft tal van putten en behoort tot een van de oudere platformen, ze produceerd al sinds 1979! Latere platformen hebben hetzelfde ontwerp, denk hierbij aan de K15-FB-1, L13-FC-1, K7-FA-1, K14-FA-1 (productie platform).

Camperen op de Noordzee

Door de verouderde accomodatie en het delen van een klein aantal douches met de gehele bemanning doet dit platform doen denken aan een camping. Vandaar ook de bijnaam de ‘De Camping’.

Meer informatie over de K15-FA-1 is te vinden op NLOG

De subsea putten van de RAT

De K15 ontvangt ook gas via een klein riser platformpje welke verbonden is dmv een loopbrug met de K15. Dit gas komt uit 3 putten, uit de Upper Rotliegend formatie, welke eigendom zijn van Wintershall. De putten hebben de naam G1, G2 & G4. De G3 word waarschijnlijk in 2020 geboord. Het eenpotige platformpje heet officieel K15-FA-1R, maar word ook wel de RAT genoemd, wat staat voor Riser Access Tower. De putten produceren uit het K18-Golf veld en hebben allemaal een subsea completion, wat inhoud dat de putafwerking (x-mas tree) op de zeebodem staat.

Meer informatie over de K18-Golf putten is te vinden op NLOG

Verzamel platform

De K15-FA-1 ontvangt van de volgende platformen gas:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *